Fiskekompisene

Fiskekompisene

Fiskekompisene

Fiskekompisene er to karer som liker å fiske.
Dette er en blogg hvor vi skriver fra turene våre. Vi vil også legge ut bilder og videoer. Bilder og video er hovedsakelig tatt med Iphone, GoPro og Nikon D40.
Vi er bedagelig anlagt og liker å kose oss. Her er det mer snakk om turer for alle enn ekstremturer. Vi er nok mer opptatt av grilling på bål og kaffe, enn av trasking milevis innover vidda med 70-kilos sekk.
Se også vår hjemmeside: www.fiskekompisene.no
Dessverre klarer ikke dette blogoppsettet å vise videoer på mobil eller nettbrett, så for å se filmene må du lese turbloggen på pc.

Fortsatt god is!

FisketurerOpprettet av Marius 26 mars, 2016 14:35:07

Tidlig på morgenen påskeaften stakk vi opp til Skrukkelisjøen en tur. Isen fortsatt tjukk og fin, selv om det blei litt sørpe og overvann utover dagen.

Været og temperaturen var fin, men vinden var sur selv om den bare kom i noen små kast nå og da. Fisken kom også litt nå og da. Ujevnt bett kan man trygt si det var i dag, men det blei til slutt 17 åbbår og 4 ørret på oss.


Det meste var smått, men det er gøy så lenge det napper. • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post61

Salt sjø!

FisketurerOpprettet av Marius 22 mars, 2016 19:39:33

Klokka kvart over 5 satte vi nesa mot Drøbak og årets første tur i saltvann. Fremme ved gjestebrygga da klokka var halv sju og for en gangs skyld var det ikke fullt der ennå.

Det var nesten vindstille, lettskyet og perfekte forhold for utendørsaktiviteter. Allikevel tok det nesten to timer før den første fisken lå på brygga.

Rune får opp en knurr på 350 gram. En stund etter får han en lyr på 800 gram.


Det er langt mellom de gode nappene, men det er godt å være ute. Det dukker stadig opp andre fiskere på brygga. Det ser ut som de også har tid til kaffe og annet mellom fiskene de får.

Marius får også tak i en liten lyr, før Rune tar turen opp til nærmeste baker og kjøper noe til lunsj. De vet å ta betalt for varene sine. 2 små bakte med ost og skinke = 120 kroner.

Så er det en sandflyndre på 380 gram som tar makrellen til Marius, før begge to får hver sin sei. Den største veide 520 gram.

Til slutt får vi også opp en torsk, ikke større enn 550 gram, men uansett årets første.

Tidlig ettermiddag synes vi nok er nok, men er fornøyde etter en fin dag ute og 5 nye arter på årets artsliste.

 • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post60

Rapport på palmesøndag.

FisketurerOpprettet av Marius 20 mars, 2016 19:49:47

Her kommer dagens lille rapport om vær, fiske og istykkelse. Turen gikk i dag til Skrukkelisjøen i Hurdal.

Og dette er værrapporten. Rett før klokka ni gikk vi ut på beinhard skare i vindstille og strålende sol. Varmt og godt, ikke bruk for verken lue, votter eller jakke.

Fisket var "trått", og det kom som regel ikke mer enn en opp av hvert hull, så her blei det en del boring. God trening for isen var tjukk som lengden på isboret.

Mange på isen i dag. Vi talte over 20 personer der ute i solen. Vi fikk også besøk av 7 stykker som var med på grilling og kos i skogen. Meget hyggelig!

Dette blei dagens fangst!

Det skal også fortelles at det utover dagen ble en del tyngre å bevege seg på isen. Kram sørpesnø og en rikelig porsjon med overvann var resultatet av den fine dagen.

 • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post59

Lake og pølser.

FisketurerOpprettet av Marius 12 mars, 2016 14:25:53

Fredag, rett etter jentene tok VM-gull på skiskytterstafetten, kjørte vi opp til Minnesund igjen. Hadde veldig god tro for kvelden. Kaffe på termos, en sekk med ved, pølser surret med bacon, lomper, ketchup og sprøstekt løk sikret ekstra motivasjon.


Bjellene som satt i tuppen på stengene forholdt seg meget rolig. Det var mer lyd fra den endeløse køen med fly som gikk inn for landing og alle togene som dundret over hodet på oss.

Rune klarte å lure opp to lakatasser, en på makrell og en på mark. Begge så små at de fikk slippe rett tilbake i strømmen.

Selv om fisket var dårlig, var maten bra og temperaturen så vidt på minussiden. Nok en fin kveld under brua. • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post58

Feil art!

FisketurerOpprettet av Marius 07 mars, 2016 17:17:08

Søndagsturen gikk opp til jernbanebrua på Minnesund for å fiske lake. Reiste opp så vi kom frem mens det ennå var lyst.

Som det er mulig å se på bildet er det bare noen få centimeter snø, i stor kontrast til lørdagens vassing. Ettersom vi var tidlig oppe, rigger Rune opp en stang med mark, i tillegg til de vanlige makrelloppsettene for lakan. Tar ikke lang tid før Marius sier at det biter på markstanga, men hver gang Rune ser på stanga forholder den seg rolig. Han kjenner etter og der....

Årets første harr er et faktum. Gøy med nye arter for året.

Fin størrelse, 790 gram er bra start på årets harrfiske.

Så satt vi der i mørket til klokka nærmet seg 21 uten at en eneste lake ville bite. Gir opp, men er godt fornøyd allikevel.

 • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post57

Snømåking i Skrukkelia!

FisketurerOpprettet av Marius 05 mars, 2016 18:24:59

Tok i dag turen opp til Skrukkelisjøen i Hurdal. Der var det mye snø, men heldigvis hadde vi vært smarte nok til å ta med oss snøskuffe. Først måtte vi vasse i mye løssnø ut på vannet. Skal fortelle dere at fiskekompisene holdt varmen utover i løssnøen og senere med snøskuffing for å finne isen. Tjukk fin is og cirka 0 grader, overskyet men helt vindstille.


Etter kort tid napper Marius opp to åbbår, før det blir helt stille. Rune går etter hvert over på andre siden og lager seg noen hull. Der drar han opp tre på rappen, samtidig tar Marius en til i samme hull som de første. Så blir det helt stille igjen. Rune kommer tilbake til midten av isen og får en åbbår der også. Kim kommer oppover for å gjøre et forsøk han også. Tid for lunsj.

Bål på isen og grilling av pølser. Rett etter matpausa får vi hver vår åbbår opp på isen. Så sjekkes markutsettet og der sitter det jammen en ørret. Til sammen får vi opp 9 åbbår og 1 ørret i dag. Et helt greit resultat når fisken ikke er i det veldig bitevillige hjørnet.

Kim hadde dessverre ikke lykka i dag, og det ble verken fisk eller napp, men bedre lykke neste gang. Blir sikkert ikke lenge til. • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post56

På isen ved Haugnes

FisketurerOpprettet av Marius 29 feb., 2016 16:42:48

Søndag tok vi turen ut på Hurdalsjøen igjen, selvfølgelig etter å ha sett ett eksemplar av skogens konge på veg oppover. Vi var altså på veg oppover, hvor han skulle veit vi ikke.

Gikk ut fra Haugnes i -14grader og siktet på et sted midt utpå hvor det var mye "tråkk" fra dagen før. Sola varmet godt slik at gradene steg fort.

Boret oss noen hull og satte oss til. Rune får opp en åbbår etter kort tid på isen. Marius har bare masse småbiting på mormyskaen. Ingenting som vil feste seg og være med opp. Etter en god stund byttes det til pimpel, og da tar det ikke lang tid før en Hork kjekses i gjellene. Kort tid etter sitter en til som har gapt over hele treblekroken.


Dette er ny art på lista i år og noe Marius aldri har fått før, så derfor en meget vellykket tur selv om fangsten bare ble en åbbår og 2 Hork(den største på 6,4gram)

 • Kommentarer(1)//turblogg.fiskekompisene.no/#post55

Fin tur på isen!

FisketurerOpprettet av Marius 21 feb., 2016 21:07:28

Skrukkelisjøen i Hurdal var dagens destinasjon. Da vi kom opp viste måleren -11grader, men etter kort tid kjente vi at det ble mildere. Det holdt seg nok på -4/-5 grader utover dagen.

Den her bamsen(Marius) boret bare et hull i isen, noen kaller det latskap, han selv kaller det tålmodighet. Rune boret noen flere og hadde noen utsett. Begge deler virket helt greit. Det kom både åbbår og ørret opp i friskluft. Etter en stund kom Runes bror, svigerinne og to nevøer til Hurdals dype skoger for å pilke. Litt senere kom også Runes andre bror en tur på isen. Dessverre fikk ingen av dem fisk, men de var flinke til å lage bål og grille pølser.

Sosialt og kos rundt bålet hører med. Mens vi sitter der kommer plutselig et hundespann susende forbi og på runde to spør hundekjøreren om det er noen av barna som vil være med en runde. Hyggelig tilbud, men guttene var litt skeptiske så det ble ingen tur i dag. Etter pølsene og kaffen var det tilbake til stikkene og få opp noen siste fiskepinner. Til sammen ble det 6 ørret og 8 åbbår i dag.

Den største ble en ørret på 130 gram.

En kjempefin dag på isen, med perfekt temperatur og til tider varmt når sola fikk slippe til.

 • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post54

Nordbytjernet 13.februar

FisketurerOpprettet av Marius 15 feb., 2016 17:38:15

Lørdag reiste vi på Villmarksbutikken sin isfiskekonkurranse på Nordbytjernet. Trodde vi var ute i god tid, men der var parkeringsplassen full, så vi måtte bort på Nordby u.skole. Det betyr at vi måtte ut å gå, noe vi egentlig er motstandere av.

Vel fremme på tjernet var det registrering og utstyrskontroll, før det var nervøs venting på startskuddet. Så kom smellen og folket stormet ut på isen. 20cm is tåler mye, men det knaket godt når noen hundre mennesker, pluss utstyr, går ut på samme sted.

Fant oss en plass ikke så langt ut, og så var det å vente på neste smell som var det endelige startskuddet.

Her venter alle i spenning og noen er ivrigere enn andre. Når skuddet går hører man isbor som brukes så det "summer" rundt hele tjernet. Tar ikke lang tid før man ser "proffene". Det er de som borer nytt hull hvert 2. minutt. Heldigvis ser vi på dette som kos og avslapning. Vi setter oss heller ned med kaffekoppen og ser på de som løper rundt.

Kanskje derfor det ikke blir noen fangst på oss denne dagen. Det nærmeste er en liten tass som henger på halvveis opp før den gaper og slipper maggoten.

Ryktene går også om at noen er tatt for juks, og det er faren når det blir så store premier.

Dette var førstepremien og vinneren ble Jonas Bekkedal, som vi for øvrig kjenner fra laksefiske i Surna. Han hadde plukket opp 1630gram med åbbår noe som var nesten det dobbelte av nr. 2 på lista. Vi gratulerer!!! • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post53

En RÅ tur!

FisketurerOpprettet av Marius 26 jan., 2016 20:08:16

Fem minutter etter at undertegnede har kommet hjem fra jobb, er stillongsen på og sekken pakka. Rune kommer og vi reiser opp til Minnesund for å prøve oss på laka'n. Vel fremme er det en god blanding av regn og sludd, pluss en ganske sur vind. Men fiskes skal det.

Tar ikke lang tid før den første landes. Marius drar opp et prakteksemplar på hele 150gram.

Tar heller ikke lang tid før man kjenner at dette blir en rå tur. Isvann finner vegen ned i nakken og nedover ryggen, innover armene til albuene og ellers hvor det er mulig å trekke inn.

En kort stund etter drar Rune inn nok en lakafant, så stor at den må holdes med to hender.

Denne veier nok sine drøye 100gram. Begge fiskene ble sluppet pent tilbake og er klare for neste mulighet til å nappe et agn.

Etter to timer synes vi det er rått og surt nok og reiser hjem. Selvfølgelig ser vi de sedvanlige 6 rådyra og også ræva på en elg rett ved vegen. Føret på hjemveien var ubehagelig sleipt, men vi tok det pent og kom oss velberget frem. • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post52

Langton.

FisketurerOpprettet av Marius 24 jan., 2016 19:30:12

Søndag, og klokka har så vidt tippa 8 når vi reiser på tur igjen. Litt grått, men kulda har gitt seg for denne gang og måleren i bilen sier -4grader. På jordet ved Bergermoen står 6 rådyr og koser seg med jordbærplanter.

Vel fremme på Langton(Hurdalsjøen) må vi ta fart og kjøre bilen godt opp i snøbrøyta. Der står det allerede 4-5 biler(alle 4-hjulstrekkere). Nede på isen sitter det fem personer som vi kjenner til, og etter oss kommer tre til. Til sammen ti stykker som titter ned i høl i isen.


Det er ett og annet napp, men ingen som får noe opp på isen. Derfor går det i kaffe og en god del historier med varierende sannhetsinnhold.

Etter en stund deles vi opp, og prøver i hver våre retninger. Etter en stund, uten mye hell for vår del, samles vi igjen. Da har Atle fått opp to åbbår, hver på drøye 200gram. Det blir boret mange høl uten noe mer enn et napp i ny og ne. Noen går nordover og forsvinner i tåka. Rune prøver hølet som Atle hadde lykke i, og jammen drar ikke han opp to i samma hølet.

Den største var 250gram. For meg gikk dagen med til å sitte og stirre på dette:

10 - 15 centimeter blank is under et tynt lag med snø.

Ikke mye som skjer, men det er fin temperatur og helt vindstille, så det er bare kos å være ute.

Så biter det for Rune igjen og han drar opp denne:

Dagens siste fra fiskekompisene veide 530 gram. Abbor er også årets andre på artslista.

Så er det bare å pakke sammen sakene og komme seg opp igjen til bilen. Og med bare litt dyttehjelp tar vi turen ut av snøhaugen og reiser hjem. • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post51

Årets første tur

FisketurerOpprettet av Marius 03 jan., 2016 16:48:16

Søndag 3.januar hadde vi ett mål for øyet, nemlig å starte årets artsliste med ei røye. På veg bortover Gamle Hadelandsveg sto 3 rådyr og koste seg på jordet, og oppe på Hadelandsåsen var Mikkel Rev ute og gikk en morgentur. På Skjerva var det derimot ingen, verken folk eller dyr, så vi gikk de berømte 5-10 meterne ut på isen og boret hull.


Minus 8 grader og lett snøfall, og en av disse dagene hvor det egentlig aldri blir ordentlig lyst. Etter 20 minutter ringer Johnny Høgli og forteller at han er på veg oppover. Det skjer ingenting før Johnny kommer, og det blir boret ganske mange hull rundt omkring. Så har Johnny napp men ingen fisk, en stund etter skjer det samme med Marius. 4 andre pilkere og en hund kommer også på isen, men det ser ikke ut til at de har lykka med seg heller. Er det den dagen???

Neida, før klokka blir 13 og vi pakker sammen har vi plukket opp 4 røyer, 76g, 80g, 86g og 101g.


 • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post50

Årets siste tur

FisketurerOpprettet av Marius 28 des., 2015 19:02:53

Så var det på tide å komme i gang med pilkinga. Turen gikk opp til Skrukkelisjøen, men før vi kom oss dit ble det langt på dag. Noen hadde forsovet seg, noen måtte smøre mat og i tillegg måtte vi innom G-sport på Amfi, Råholt for å kjøpe maggot.

Til slutt kom vi oss opp og var spente på isen. Ingen fare, isen er tjukk og hard.

Tok ikke lang tid før den første åbbår'n lå på isen, og nummer to fulgte like etter. Her skulle det taues opp i hopetall. Det kom opp noen til før det blei dødt.

Vindstille og et par minus gjorde dagen på isen helt topp uten at det beit også. Det blei til slutt 9 åbbår i dag. Rune 7, Ludvik 2, Kim 0 og Marius 0, altså jevnt fordelt som vanlig.

Den største fisken veide 230 gram og endte sitt liv i et forsøk på å være snøplog.

Takk til alle som har fulgt oss i 2015! • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post49

Muren i Hurum

FisketurerOpprettet av Marius 22 nov., 2015 20:24:17

En kjølig morgen med nærmere 10 minusgrader setter vi kursen sørover mot muren i Hurum. Godt kledd og med god varme i bilen kjører vi ned gjennom grustaket og ned mot sjøen. Der nede er det godt med folk allerede. 5 menn fra Litauen har okkupert hele moloen utover mot muren. Vi slår oss til 50 meter lenger bort hvor det står et rastebord og er en liten brygge.

Tar ikke lang tid før den første biter på.

Liten torsk, men det biter stadig og til sammen 7 torsker blir landet. Den største mellom 1 og 1,5kg.

Rune fisker også litt inne ved bryggekanten og der får han opp 2 dvergulker(ny på artslista i år), 1 bergnebb og 1 sandflyndre.

Ellers var det en fin morgen og formiddag i slottet. Toaletter 30 meter unna(som Marius måtte benytte), rastebenk å sitte ved, godt med klær og to termoser med varm kaffe gjorde turen komplett.
 • Kommentarer(0)//turblogg.fiskekompisene.no/#post48

Fiskekompisene 1 år

AnnetOpprettet av Marius 08 nov., 2015 13:46:49

Hurra!!!

1 år er gått siden vi startet opp som Fiskekompisene. Her kommer en liten oppsummering av vårt første leveår.

Ideen om å starte opp dette prosjektet kom vel i løpet av en fuktig kveld med munter stemning. Først lagde vi facebook-side, så kom hjemmesiden og bloggen på senvinteren.

De første turene var pilketurer på Skrukkelisjøen og Skjerva.

Så kom flere turer til Minnesund for å fiske lake under jernbanebrua. Bekmørkt, men med hodelykter, som av og til virker, og bjeller i stangtuppene er spenningen der.

Lørdag før palmesøndag dro vi i gang saltvannsfiske med en tur til Drøbak. Her ble det både torsk, sei og sjø-ørret.


Langfredag fisket vi harr i Minnestryket, og påskeaften reiste vi tilbake til Drøbak for mere sjøfiske. Påskemorgen slukker sorgen heter det, så da reiste vi klokka 05.00 hjemmefra. Her blei det variert fangst, alt fra sei, torsk og hvitting til sluk, søkke og sjøpølse.

Det måtte jo skje til slutt!

2.påskedag ble første tur uten fisk. Nok om det!

Så reiste Marius en tur til Andøya. 5 dager i nord med fantastisk vær og ikke fullt så fantastisk fiske.


17.mai helga tilbragte vi i Skrukkelia med lavotelt i normalt norsk nasjonaldagsvær. Her ble det 4 ørret og 12 åbbår.

Etter flere småturer var første tur på Mjøsa i forbindelse med Mjøsa Ørretfestival 29. - 30.mai. Skjedde ikke så mye for oss, men Johnny Høgli fikk en ørret på 10,43kg.

Så fulgte flere turer til Rakkertjern, Minnesund, Vikka, Funnefoss og Drøbak. Her ble det tatt fisk av varierende slag og størrelse.

6.juli reiser Rune på helgetur til Hokksund på laksefiske. På turen nedover er han innom Tranby og kjøper meitemark for resten av sommeren. 7kg med fin feit fiskelokkemat. Rune hadde lykka på sin side denne helga og dro opp to laks på 9kg.

Så var tiden kommet for den årlige fiskeferien. Først gikk turen til Eresfjord hvor vi fisket sjø-ørret i Eira. Etter tre netter her dro vi til Nesøya for fiske i fjorden. Der var vi i en uke i blandet vestlandsvær. Det ble en del fisk, men ingen riktig store.

Så bar det videre til Surna og det beste fisket vi har hatt noen gang i den elva.

Alle fikk mer enn en fisk med seg hjem og i tillegg både mistet og satte vi ut flere fisker.Så fulgte på nytt flere turer til Vikka, Honsjøen, Rakkertjern, Drøbak og Minnesund.

Utover høsten har vi hatt flere turer rundt omkring, den siste til Slottet hvor vi fikk fløyfisk.

Det første året har vært et fint fiskeår, med 30 forskjellige arter, mange nye bekjentskap, flotte naturopplevelser og mye kaffe.

Takker alle våre fiskevenner som har vært med oss på disse turene!

Håper det neste året bringer mange flotte turer og opplevelser, og kanskje en og annen fisk.

Hilsen Rune og Marius!


 • Kommentarer(2)//turblogg.fiskekompisene.no/#post47
Neste »